Följande inlägg är säkert överflödig information för de flesta av er. Men jag läste en artikel i Aftonbladet som jag var tvungen att kommentera.

Det är konstigt att kristna så ofta hävdar att de står för moral och etik. Känns som att det hela tiden kliver fram nya missledda och outbildade som hävdar att vår lagstiftning är baserad på kristna värderingar och vårt samhälle skulle må bra av fler kristna.

Läs: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4375111.ab (Jag vet att just Aftonbladet har en förmåga att hitta allt knäppt folk men ändå..)

Det är snarare tvärtom. Den lilla kristna etik som finns har kommit från lagar stiftade av intelligenta ledare och inte vice versa. Om etik och moral vore grundpelare inom kristendomen borde inte det nämnts i de tio budorden..? Det är bara två av tio budord som ens har någon slags relevans inom svenska lagstiftningen. (Döda o stjäla, som båda är en mänsklig instinkt som finns i alla oavsett religionstillhörighet...)

Eller syftar de på bibelns alla goda värdegrunder? Vilket i sin tur ger upphov till andra frågetecken. Antingen är man en troende kristen, eller bara troende. En troende tror på Gud, att det finns ett liv efter döden och beroende på hur man lever sitt liv så belönas man därefter i sitt efterliv. Även här finns det ju variationer på troende. Jag nämner bara de mest generella.

En troende kristen hävdar däremot att det finns en Gud, ett liv efter döden OCH att bibeln är Guds ord.

Med andra ord är bibeln något man ska sträva att leva sitt liv efter och sätta sina etiska riktlinjer från. Vilket är konstigt om man någon gång har läst bibeln. Det talas om att slå ihjäl folk, döda oskyldiga barn, homofobi och slaveri.. Väldigt moraliskt. (Vill du ha referenser läs 3 Mos 20:10, Hos 14:1, 3 Mos 20:13, 3 Mos 25:55...)

Jag förutsätter att som en god kristen har Kristdemokraten Else-Marie Lindgren, i artikeln ovan, redan läst bibeln och vet vad jag pratar om.

Hon är med andra ord säkert redan medveten om desa påståenden och håller med så pass att hon vill ändå tillhöra den kristna populationen. Alternativet vore att hon anser att bibeln är något som man välja och vraka i vad man tror på. Om det senare är fallet kanske det vore bättre att kalla sig TROENDE än kristen, men då mister du ju känslan av att tillhöra en grupp, som så många av dessa människor behöver.

Jag läste även några inlägg av knäppskalle vid namn Brannberg (http://brannberg.blogg.se/index.html) som beskriver så humoristiskt att kristna skulle behöva "smitta" av sig.

Världen skulle säkert innehålla mindre krig, men desto mer avrättningar, fascism och intolerans. För att inte ens nämna hur människans forskningsframsteg och vetskap om omvärlden skulle avstanna.

Såvitt mig anbelangar så är kristendom som helhet värre än alla andra religiösa och våldsgrundade -ismgrupper som skapats genom århundranden. Just på grund att den överlevt så länge.

Läs även: http://projo.se/2009/02/kristna-varderingar-eller-inte/

rikard report

Fotograf
Rikard Isacsson

Mobil: 07 22 22 59 49

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mitt namn är Rikard Isacsson och jag jobbar till vardags som fotograf och Creative Director på reklambyrå i Linköping. Dock är att ta kort inte mitt enda yrkesområde utan mina arbetsuppgifter inkluderar även Webb, Original, layout, film osv. Ett ganska brett och utvecklande arbete med andra ord.

Det du hittat till här är dock min privata hemsida där jag lägger upp fotografier som jag tar och skriver om lite intressanta saker och händelser i omvärlden. Mycket av det som skrivs här grundas i min allt växande cyniska världsbild. Aldrig har det funnits så mycket information att tillgå och det kommer mer för varje sekund som passerar.