En kall vinterdag 2011 snubblade jag på en artikel i Linköpings lokala underhållningstidning. Den handlade om en madrass, BEMER 3000, som med hjälp av Magnetsfältsterapi helar skadade celler i kroppen. Intill artikeln var en annons som indikerade att en behandling gick på 750:- och tog cirka 15 minuter.

Skeptisk som jag är till alla mirakelmediciner och med tanke på tidningens inte-allt-för-seriösa inställning till produkten så kunde jag lämnat det där. Men jag blev nyfiken på HUR man skulle bli friskare av att bara ligga på en madrass. Så jag googlade på produkten för att se om jag hittade något mer intressant.

Det jag fann var att informationen om madrassen varierade kraftigt mellan de som prisade respektive de som var skeptiskt inställda. Men en sak som var säker är att BEMER-madrassen har en omfattande marknad. Både inom Sverige och utomlands – Störst verkade produktens hemland Tyskland vara. Till en början hade jag väldigt svårt att hitta information om hur madrassen fungerade, så jag skickade ut ett mail till uttalade återförsäljare av BEMER 3000:

Läs hela min undersökning på http://bemer.rikardisacsson.se

rikard report

Fotograf
Rikard Isacsson

Mobil: 07 22 22 59 49

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mitt namn är Rikard Isacsson och jag jobbar till vardags som fotograf och Creative Director på reklambyrå i Linköping. Dock är att ta kort inte mitt enda yrkesområde utan mina arbetsuppgifter inkluderar även Webb, Original, layout, film osv. Ett ganska brett och utvecklande arbete med andra ord.

Det du hittat till här är dock min privata hemsida där jag lägger upp fotografier som jag tar och skriver om lite intressanta saker och händelser i omvärlden. Mycket av det som skrivs här grundas i min allt växande cyniska världsbild. Aldrig har det funnits så mycket information att tillgå och det kommer mer för varje sekund som passerar.