Igår blev jag uppringd av en telefonförsäljare från Where It Happens i Göteborg som ville meddela att jag hade blivit utvald som finalist i ett lotteri. Som finalist hade jag också möjlighet att teckna ett förmånligt erbjudande från Enkla Elbolaget.

Jag ställde de frågor som behövdes ställas:

  • Vart ringer du ifrån?
  • Vem anordnar det här lotteriet?
  • Hur många andra finalister är det?

Jag var inte så jätteintressad av deras erbjudande så jag försökte hålla ämnet på det här lotteriet istället.

Vad säger Enkla Elbolaget?

Efter samtalet var över så beslöt jag mig för att kontakta Enkla Elbolaget för att ta reda på om och när jag vunnit lotteriet:


Hej Enkla Elbolaget!

Jag blev precis uppringd av en säljare från er (han ringde från Where It Happens callcenter i Göteborg). Han öppnade samtalet med att säga att jag var 1 av 5 finalister i ett lotteri som Enkla Elbolaget anordnade, där priset var ett presentkort på 10.000 på IKEA.

Samtidigt som jag fick den här nyheten sa han att eftersom jag var en av finalisterna så skulle jag också få ett fördelaktigt erbjudande på elpriset om jag bytte till ert Elbolag.

( Jag blev lite fundersam över att ni anordnar ett lotteri, då jag inte trodde företag fick anordna sånt i Sverige. )

Han sa också att oavsett om jag bytte elbolag till er eller inte så skulle min finalplats i ert lotteri inte påverkas. Så jag sa att jag inte var så intresserad av själva erbjudandet men ville gärna veta mer om lotteriet så tackade han för sig och avslutade samtalet ganska raskt.

Så min undran är när jag får veta om jag vunnit ert lotteri eller när ni annonserar vinnaren så vet vem jag ska gratulera?

Med vänlig hälsning // Rikard Isacsson, Linköping

Dagen därpå fick jag svar:

Det stämmer att vi anlitar ett callcenter i Göteborg. Däremot stödjer vi verkligen inte införsäljningsmetoden och har absolut inte anordnat något lotteri. Vi uppskattar din feedback och kommer fortast möjligt förmedla vårt missnöje till leverantören.

Slutsats: Where It Happens ljuger

Så med det svaret i bakfickan kan jag inte dra någon annan slutsats än att Where It Happens i Göteborg är ett oärligt callcenter som inte drar sig för att ljuga. Så här i efterhand önskar jag nästan att jag tackat ja till erbjudandet under förutsättning att jag fick svart på vitt att jag var en av finalisterna i Enkla Elbolagets Lotteri.

[Tillägg: Jag var lite förhastad i mitt uttalande att WIH "ljuger". Det kan jag inte vara helt 100% på eftersom de isåfall måste vara medvetna om att Enkla Elbolaget INTE anordnar ett lotteri. De kanske tror det och agerar isåfall utan uppsåt. Då är de bara ett dåligt och omdömeslöst företag, men de ljuger inte.]

Where It Happens ljuger

rikard report

Fotograf
Rikard Isacsson

Mobil: 07 22 22 59 49

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mitt namn är Rikard Isacsson och jag jobbar till vardags som fotograf och Creative Director på reklambyrå i Linköping. Dock är att ta kort inte mitt enda yrkesområde utan mina arbetsuppgifter inkluderar även Webb, Original, layout, film osv. Ett ganska brett och utvecklande arbete med andra ord.

Det du hittat till här är dock min privata hemsida där jag lägger upp fotografier som jag tar och skriver om lite intressanta saker och händelser i omvärlden. Mycket av det som skrivs här grundas i min allt växande cyniska världsbild. Aldrig har det funnits så mycket information att tillgå och det kommer mer för varje sekund som passerar.