Förra gången var det kränkande allmänfotografering. När det förslaget blev nedröstat ska hon lagstadga om kränkande fotografering i hemmet. 

Tanken är god. Låt mig erkänna det, men det var homeopati också när Hahnermann först började experimentera. Jag kan inte se någon praktiskt tillämpning av den här lagen förutom att den går att använda för att försvåra arbetet för arbetande fotograferr. Alltid när ordet "kränkning" är med i diskussionen blir jag väldigt tveksam. Idag blir alla kränkta.

Antalet anmälningar om ärekränkning har fördubblats på de senaste 10 åren. "Förolämpa inte min Gud, religion, flickvän, mamma, polare, hund, jultradition, unge.. " osv.

Jag har sagt det förut och säger det igen: Ta bort alla lagar som begränsar yttrandefriheten. Det är den viktigaste lagen att hålla ren!

 http://www.corren.se/sverige/forbud-mot-krankande-fotografering-6260106-artikel.aspx

rikard report

Fotograf
Rikard Isacsson

Mobil: 07 22 22 59 49

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mitt namn är Rikard Isacsson och jag jobbar till vardags som fotograf och Creative Director på reklambyrå i Linköping. Dock är att ta kort inte mitt enda yrkesområde utan mina arbetsuppgifter inkluderar även Webb, Original, layout, film osv. Ett ganska brett och utvecklande arbete med andra ord.

Det du hittat till här är dock min privata hemsida där jag lägger upp fotografier som jag tar och skriver om lite intressanta saker och händelser i omvärlden. Mycket av det som skrivs här grundas i min allt växande cyniska världsbild. Aldrig har det funnits så mycket information att tillgå och det kommer mer för varje sekund som passerar.