Kommentar till artikel: "Islamister som hotar oliktänkande ska inte representera mig"

Jag förstår den frustration Zulmay Afzali känner över att något som han håller kärt inte hålls lika kärt av andra.. och jag håller med i det han skriver. Men det är en viktig detalj som jag tycker missas i många av dessa sammanhang; Bara för man SÄGER att en religion står för kärlek, fred och rättvisa betyder det inte att den verkligen GÖR det. Långt och länge var det en stor skillnad mellan den protestantiska och den katolska kyrkan och det var högst förolämpande att förknippas med fel. Nuförtiden pratar man dock nästan uteslutande om kristendom som helhet. Inom Islam finns det också förgreningar som har olika ställning till krig, fred och kärlek. Men väljer man termen Islam enbart så kommer man förknippas med ALLT som religionen befattar sig med. Det är ungefär som att säga att den jord som jag bor på och känner till är en demokrati och inte diktatur, enbart för man är uppväxt i Sverige.

rikard report

Fotograf
Rikard Isacsson

Mobil: 07 22 22 59 49

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mitt namn är Rikard Isacsson och jag jobbar till vardags som fotograf och Creative Director på reklambyrå i Linköping. Dock är att ta kort inte mitt enda yrkesområde utan mina arbetsuppgifter inkluderar även Webb, Original, layout, film osv. Ett ganska brett och utvecklande arbete med andra ord.

Det du hittat till här är dock min privata hemsida där jag lägger upp fotografier som jag tar och skriver om lite intressanta saker och händelser i omvärlden. Mycket av det som skrivs här grundas i min allt växande cyniska världsbild. Aldrig har det funnits så mycket information att tillgå och det kommer mer för varje sekund som passerar.